Kevin Vernooy - 10 km

Loop 10 kilometer met cardioloog Kevin Vernooy

Meer informatie

Een belangrijke motivatie om mee te doen aan Loop met je dokter, is om mensen bij ons werk te betrekken. Zodat ze begrijpen dat we voortdurend nieuwe wegen moeten bewandelen om onze behandelingen nog beter te maken. Ik ben blij met elke patiënt die mee wil doen aan wetenschappelijk onderzoek, geweldig! Maar er is meer nodig dan dat. Elk wetenschappelijk onderzoek kost ook veel tijd en dus geld. Dat kunnen we duidelijk maken met Loop met je dokter.

Verder is het essentieel dat mensen bezig zijn met hun eigen gezondheid. Ik zeg wel eens tegen een patiënt, als ik hem onderzocht en behandeld heb: “Nu bent u aan zet. Nu moet u aan uw gezondheid werken”. Bewegen, zoals wandelen, hoort daar zeker bij.

Loop met je dokter wordt elk jaar georganiseerd door Hart en vaat onderzoekfonds Limburg. Dit fonds steunt medisch-wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten in het Maastricht UMC+ en de Limburgse partnerziekenhuizen. Hart en vaat onderzoekfonds Limburg zet zich ook in voor de bewustwording van een gezonde leefstijl: dit is een eerste stap naar het voorkomen van hart- en vaatziekten.