Paul Volders - 10 km

Loop 10 kilometer met cardioloog Paul Volders

Meer informatie

Mijn redenen om dit jaar weer mee te doen aan Loop met je dokter zijn uiteenlopend. Enerzijds vind ik het een heel belangrijk initiatief voor de bevordering van de relatie tussen artsen en patiënten. Het is bovendien een leuke en gezonde activiteit. Daarnaast ben ik als arts-onderzoeker met als aandachtsveld genetische cardiologie betrokken bij baanbrekende onderzoeken die de medische zorg voor hartpatiënten voorgoed kunnen veranderen. Er zijn namelijk erfelijke factoren die plotselinge hartdood kunnen veroorzaken en in toenemende mate begrijpen wij welke rol deze spelen. Mensen die niet weten dat zij drager zijn van specifieke gen-veranderingen kunnen wij in de toekomst mogelijk al opsporen vóórdat zij of hun familieleden klachten krijgen. Dat is een belangrijk voorbeeld van preventieve geneeskunde.

Dankzij families die nu al meewerken aan de diverse onderzoeken begrijpen we steeds beter waarom een gegeven genetische afwijking bij de ene persoon wel tot hartproblemen leidt en bij de andere persoon (die ook drager is) juist niet.

Dankzij de opbrengsten van Loop met je dokter gaan we in de toekomst levens redden. Ik nodig iedereen dan ook van harte uit om mee te doen aan dit mooie evenement. Daarmee steunt u belangrijk onderzoek in uw regio en helpt u direct mensen uit uw eigen omgeving.

Loop met je dokter wordt elk jaar georganiseerd door Hart en vaat onderzoekfonds Limburg. Dit fonds steunt medisch-wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten in het Maastricht UMC+ en de Limburgse partnerziekenhuizen. Hart en vaat onderzoekfonds Limburg zet zich ook in voor de bewustwording van een gezonde leefstijl: dit is een eerste stap naar het voorkomen van hart- en vaatziekten.