Rachel Ter Bekke - 10 km

Loop 10 kilometer met cardioloog Rachel Ter Bekke

Meer informatie

Loop met je dokter is inmiddels een ware traditie geworden…de vijftiende editie staat voor de deur! Ieder jaar in september zetten patiënten, vrijwilligers en artsen zich in voor een gezonder Limburg.
Tijdens deze wandeling wil ik een vuist maken tegen plotse hartstilstand, de dief in de nacht die nog altijd té veel en té jonge mensen van het leven berooft.
We kennen allemaal de ingrediënten die belangrijk zijn om hartziekten te voorkomen: een gezonde levensstijl met voldoende beweging, gezonde en gevarieerde voeding en vooral niet roken.
Maar weten we ook genoeg over erfelijke factoren die ons vatbaarder maken voor een hartstilstand?
In Zuid-Limburg kwamen wij een grote familiegroep op het spoor waarvan 50% drager is van een specifieke genfout waardoor het risico op een acute hartstilstand fors toe neemt. Er is een grootschalige studie opgezet om beter te begrijpen wie levensbedreigende kamerritmestoornissen ontwikkelt en wie niet. Deze Worm-Studie, genoemd naar het Worm-dal waar het oudst-bekende vermoedelijke voorouder echtpaar leefde in 1600, poogt juist deze erfelijke componenten bloot te leggen.
Loop met ons mee en steun de strijd tegen plotse hartdood. Ik hoop u te mogen verwelkomen in mijn team!

Loop met je dokter wordt elk jaar georganiseerd door Hart en vaat onderzoekfonds Limburg. Dit fonds steunt medisch-wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten in het Maastricht UMC+ en de Limburgse partnerziekenhuizen. Hart en vaat onderzoekfonds Limburg zet zich ook in voor de bewustwording van een gezonde leefstijl: dit is een eerste stap naar het voorkomen van hart- en vaatziekten.