Rogier Veltrop - 5 km

Loop 5 kilometer met onderzoeker Rogier Veltrop

Eigenlijk zou ik, net als een deel van mijn familie, al zijn overleden door de zeldzame hartaandoening laminopathie. Dankzij een donorhart dat ik kreeg in 2015 ben ik er nog. Uit dankbaarheid voor mijn ‘tweede leven’ werk ik hart en ziel aan mijn missie: een definitieve oplossing voor hart- en vaatziekten. Ik ben erin geslaagd om bloedcellen te veranderen in stamcellen; hiervan maak ik vervolgens kloppende hartcellen. Deze nieuwe cellen kunnen kapotte en zieke delen van het hart vervangen. Klik hier voor meer informatie over mijn project 

Ik weet uit ervaring hoe belangrijk beweging is, als preventie maar ook zeker bij het revalideren na een ingreep. Schrijf je in bij mijn team en doe mee!

01/10/2023
09:05

Chantal

View all

Loop met je dokter wordt elk jaar georganiseerd door Hart en vaat onderzoekfonds Limburg. Dit fonds steunt medisch-wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten in het Maastricht UMC+ en de Limburgse partnerziekenhuizen. Hart en vaat onderzoekfonds Limburg zet zich ook in voor de bewustwording van een gezonde leefstijl: dit is een eerste stap naar het voorkomen van hart- en vaatziekten.